kulturpool.se
STEFAN MOBERG
På svenska In english Auf Deusch En Français Italiano Español | E-post | Skriv ut sidan
STEFAN MOBERG
Foto: Sten Lövstrand

Stefan Moberg är regissör och manusförfattare.
(Medlem i både Teaterförbundets Regissörsavdelning och Dramatikerförbundet.)

Efter sin utbildning till skådespelare vid Statens Scenskola på sjuttiotalet har Stefan de senaste åren vid sidan av sitt arbete inom den traditionella teatern sysslat flitigt med att bryta ny arbetsmarknad för sig och sina kollegor.
Bland uppdragsgivarna finns utbildnings- och informationsföretag, landsting, kommuner och flera av våra största fackförbund.

Stefan har i olika scenprogram gestaltat så vitt skilda frågor som Sveriges förhållande till EU, villrådigheten inför de stora samhällsförändringarna, och etiska problem inom sjukvården.
Erfarenheten har visat honom att teater kan vara en mycket effektiv utbildningsform.

För tillfället är Stefan sysselsatt med att skriva manus till ett interaktivt läromedel på CD-ROM och är övertygad om att behovet av kulturarbetare och humanister på IT-marknaden kommer att öka kraftigt i den närmaste framtiden, för att ge innehåll åt de former tekniken skapat.

På den mer traditionella arbetsmarknaden har Stefan arbetat med de flesta teaterformer och media, både med professionella ensembler och amatörer. Han har också hunnit vara delägare i en ljudstudio, gjort mängder av speakerjobb, lett kulturseminarier, producerat informationsfilm och regisserat underhållningsprogram för Sveriges Television.

För kabaret- och revyscener har Stefan skrivit närmare hundra sångtexter, mestadels på kända melodier. Men be honom inte sjunga dem själv...

Och jo, han gör fortfarande gärna en roll själv då han blir tillfrågad.
Citera gärna ur ovanstående, om källan anges.