Clownen Manne

Clownen Manne är en unik clown som arbetar inom en urgammal, europeisk, muntlig, komisk och icke-litterär tradition. Hans rötter går tillbaka till commedia dell’arte, men hans karaktär är influerad av hundra års cirkusclowneri och bottnar till sist i Mannes helt egna personlighet.

Manne är känd för sin vänliga och något fumliga karaktär som vill väl och som alltid lyckas med publikens hjälp. Hans dialog med barnen i publiken och känslan av tillfällighet, här och nu, är själva kärnan i hans uppträdanden. Han möter barnet inuti var och en i publiken och skapar en atmosfär av lust och glädje, ibland till och med vänskap eller kärlek.

Förberedelserna inför Manne’s uppträdanden är minutiöst planerade, från kostymen som hans hustru Karin syr, till sminket, rekvisitan och dekoren. Allt är noga utvalt och förberett med starka, klara färger som hjälper till att göra ”överenskommelsen” med publiken, och signalen att detta är en lek som ligger utanför, ovanför vardagen. Manne är en vuxen som faktiskt LEKER, och publiken får vara med på resan.

Manne’s föreställningar är fyllda med glädje och humor, men också med känslor och insikter som publiken kan ta med sig hem. Han har en förmåga att nå fram till alla åldersgrupper och kulturer, och han har uppträtt på scener över hela världen.

Det är viktigt att förstå Manne’s uppträdanden som en del av den urgammal, europeisk, muntlig, komisk och icke-litterär traditionen. Clownskapet har en lång historia och har alltid varit en viktig del av kulturen, med förmågan att sprida glädje, skratt och insikter till en bred publik.

Clownen Manne är en kulturskatt som bär vidare traditionen av clownskap och sprider glädje och lekfullhet till alla som får se honom uppträda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *