kulturpool.se
BERNT-OLOV ANDERSSON
På svenska In english Auf Deusch En Français | E-post | Skriv ut sidan
Bernt-Olov Andersson

Miljonärerna utspelar sig i manöverrummet i ett framtida svenskt pappersbruk. För att rädda miljön från skadliga ämnen kommer man på ett sätt att rena pappersmassan med bakterier. I Bernt-Olov Anderssons pjäs börjar dessa bakterier förändra människorna i manöverrummet. De får bölder och sårskorpor över hela kroppen och ett erbjudande från företagsledningen att fortsätta experimentet mot att de erhåller en miljon kronor vardera.

Argentinsk likör spelades på ett femtiotal platser i hela Sverige.

Ett invandrarpar med minnen av tortyr från hemlandet kommer en dag hem och finner några hantverkare i sin lägenhet. Det är dags för tioårsrusten. Hantverkarna är på olika sätt rasistiska men när de dras in i invandrarnas villkor så förändras också attityden gradvis.

Det var åtskilliga år sedan jag hade en sådan härlig teaterupplevelse. Na

...en dramatisk, humoristisk och tänkvärd historia, som kändes hämtad ur verkliga livet... en pjäs att tycka om, med mycket humor och ett ömsint budskap om att det är de goda krafterna inom människor som trots allt till slut segrar. SvD


Bernt-Olov Andersson har skrivit ett fantastiskt träffande och tragikomiskt teaterstycke. SDT

Argentinsk likör konfronterar publiken med frågeställningar som manar till eftertanke och visst är det gott att få skratta DN

När jag ser den typ av teater som Argentinsk likör är, blir jag glad. Pjäsen är varm, inspirerande och färgstark upplevelse. NNDet stora tågspektaklet
utspelar sig i den senare hälften av 1800-talet, då järnvägarna började dras genom landet, och fram till några år efter sekelskiftet.

En av de första var Gefle-Dala Jernväg som hade monopol på trafiken till Gävle hamn. I spetsen stod en grosshandlare Per Murén.

Murén stred på plats och i Sveriges riksdag mot upplandsadeln som också ville ha tillgång till hamnen, men även mot järnvägsarbetarna som började organisera sig. Pjäsen är en vild skröna som sommaren 1996 spelades med lok och vagnar vid Sveriges Järnvägsmuseum och innehöll både stinsar och prinsar, djävlar och änglar.