kulturpool.se
BERNT-OLOV ANDERSSON
På svenska In english Auf Deusch En Français | E-post | Skriv ut sidan
Bernt-Olov Andersson

Jonassvit
Dikter 61 sid.

Ordfronts förlag 1990

En samling dikter där den viktigaste avdelningen behandlar känslan av hopp och förtvivlan när författarens son drabbas av hjärnhinne-inflammation. Andra avdelningar är Hembygd och Järnbruk och byggen. En öppen och konkret diktsamling. ...han har där framgångar som säger mig att när denne sandvikspoet noggrant arbetar med språket tillhör han de allra främsta i Sverige. Han blir en brukets Harry Martinsson som med klar blick på språng mellan järnverk och vedbodar vågar sig på ett perspektiv med djup. Björn Widegren, Gefle Dagblad. Bättre har jag knappast sett folkhemskritiken formulerad underifrån... Men han är även en valörrik miljöskildrare. Och hans sinne för hur existentiella belägenheter gestaltas i konkret liv är starkt. Margnus Ringgren, Aftonbladet.

Pris: 60:- inklusive porto och dedikation.

(Förskottsinbetalning eller Postförskott.)
Skriv en rad till: Jonassvit

Ur Jonassvit och andra dikter

När vi nakna kröp ner under täcket
slog det mig plötsligt
att jag hade nattskiftet


En samling dikter där den viktigaste avdelningen behandlar känslan av hopp och förtvivlan när författarens son drabbas av hjärnhinne-inflammation. Andra avdelningar är Hembygd och Järnbruk och byggen.
En öppen och konkret diktsamling. ...han har där framgångar som säger mig att när denne sandvikspoet noggrant arbetar med språket tillhör han de allra främsta i Sverige. Han blir en brukets Harry Martinsson som med klar blick på språng mellan järnverk och vedbodar vågar sig på ett perspektiv med djup.
Björn Widegren, Gefle Dagblad.

Bättre har jag knappast sett folkhemskritiken formulerad underifrån... Men han är även en valörrik miljöskildrare. Och hans sinne för hur existentiella belägenheter gestaltas i konkret liv är starkt.
Margnus Ringgren, Aftonbladet.